maanantai 29. huhtikuuta 2013

Falafelit ja tsatski pitaleivän välissä

Olen buzzador eli saan silloin tällöin testattavakseni tuotteita, joista sitten kerron tutuille ja kavereille tai kirjoittelen täällä blogissani. Buzzadorin tarkoitus on testata tuotteita, kertoa niistä muille, antaa rehellistä palautetta ja lopulta raportoida omat ja muiden kokemukset.

Jos haluat liittyä buzzadoriksi niin se onnistuu täällä :)

Pääsin vähän aikaa sitten ensimmäiseen kampanjaani ja Hälsans Kök- tuotteiden testaus jatkuu. Viimeksi tein kasvispurilaisia ja tänään laitettiin falafelia sekä itse tehtyä tsatsikia pitaleipien välissä :P

Aiempia kokemuksia falafelista ei juuri ollut ja oli kyllä positiivinen yllätys. Oikein maukkaita! Sopivan yrttisiä, pehmeitä sisältä ja rapeita päältä (paistettiin siis pannulla). Maistuvia sellaisenaan tai näin pitaleivän välissä :)Tsatsiki on nopea tehdä ja hyvä lisuke pitaleipiin, tortilloihin, leivän päälle, lisukkeeksi esimerkiksi uusien perunoiden, kalan tai grillattavien kanssa. Tätä tulee kyllä ensi kesänä tehtyä usein, jos kurkkusato on yhtä suuri kuin viime kesänä... Lisään tähän vielä oman ohjeeni :)

Tsatsiki

1 kurkku
400g turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
2 tl sokeria
mustapippuria rouhittuna
oreganoa

Raasta kurkku, laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola (auttaa nesteen irtoamisessa). Valuta ylimääräinen neste pois. Murskaa valkosipulin kynsi. Yhdistä kaikki ainekset, lisää mustapippuria ja oreganoa sekä mahdollisesti lisää suolaa makusi mukaan. Anna tekeytyä jääkapissa hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...