lauantai 9. helmikuuta 2013

Virkattu koiranpeti

Nellan vanha peti alkoi olla aika yököttävässä kunnossa, päätin siis tehdä uuden ja tällä kertaa sellaisen, jonka voi pestä koneessa tahi mattolaiturilla. Materiaalina käytin ontelokudetta ja nro 10 virkkuukoukkua. Työ sujui suht joutuisasti mitä nyt piti välillä käydä ostamassa lisää kudetta, kun pääsi loppumaan kesken. Kude kannattaa kutistaa ennen käyttöä, ettei peti sitten kutistu ensimmäisessä pesussa.

Kaiken kaikkiaan kudetta meni tähän työhön 2 kg. Pedin pohjan halkaisija on n. 70 cm eli se on sopiva keskikokoiselle tai vähän isommalle koiralle. Tässä jonkin sortin ohjetta. :)

Virkkaa ensin aloitusketjuksi 4 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje 1 piilosilmukalla (ps) renkaaksi. Merkkaa kerroksen vaihtumiskohta vaikka hakaneulalla niin työn etenemistä on helpompi seurata.

1. kerros: virkkaa renkaaseen 8 kiinteää silmukkaa (ks). Jatka virkkaamista "ympyränä" eli jatka edelliseltä kerrokselta suoraan seuraavalle kerrokselle.

2. kerros: virkkaa 2 kiintää silmukkaa jokaiseen silmukkaan = 16 ks.

3. kerros: virkkaa *1ks, 2ks seuraavaan silmukkaan* ja toista *-merkkien välinen osa vielä 7 kertaa = 24 ks

4 kerros: virkkaa *2ks, 2ks seuraavaan silmukkaan* ja toista *-merkkien välinen osa vielä 7 kertaa = 32 ks

Jatka virkkaamista tähän tapaan jolloin joka kerroksella tulee työhön lisää 8 ks. Kun olet saanut virkattua pohjasta haluamasi kokoisen, jatka virkkaamista ilman lisäyksiä jolloin saat aikaan reunat pedille. Reunan korkeuden voi päättää itse. Nellan pedissä se on n. 20 cm ja olen taittanut sen kaksin kerroin. Vähän korkeampikin olisi tuo reuna toki voinut olla...

Nella testaa keskeneräistä petiä.

"On tämä vähän vielä liian pieni."


Peti valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...