sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Arvonnan voittajat ja puutarhaunelmia

Suuri arvonta on nyt suoritettu! Vanamon kassin voitti Anne ja kukkaron Elina! Laittakaahan nimi- ja osoitetietoja minulle s-postiin niin lähetän palkinnot teille :)

Olen siirtynyt ajatuksissani jo pidemmälle kevääseen ja ehtinyt suunnitella pihamaata uusiksi. Ensinnäkin ostin uuden ja oikean kennolevyisen kasvihuoneen viime syksynä alesta hintaan 270€. Kokoa en nyt muista, mutta ei se hirmuisen iso ollut ehkä 5 m2 :) Sen verran innostuin viime kesän kokeiluista, että nyt tehdään kunnon kasvihuone perustuksineen päivineen. Loppuu se nurmikon leikkaaminen kasvihuoneen sisällä! :D Ja kasvihuoneen seuraksi laitan muutaman viljelylaatikon. Ihan kihisen innosta!

Ehdinkin jo tilailla hieman siemeniä, sillä eihän tässä enää kovin kauaa mene niin pääsee jo ensimmäisiä taimia idättämään. Oli synttäritkin tuossa ja kuinkas ollakaan sain murulta lahjaksi Satoa saunan takaa-kirjan sekä siskolta 3 pussia siemeniä (salaattisekoituksen, kirsikkatomaattia ja chiliä). Ihan huippua :)

Nyt sitten yritän metsästellä lavakauluksia viljelylaatikoiksi ja jos en löydä niin sitten kyhätään itse. Täytyyhän kasvihuoneeseen jonkinlaiset laarit kyhätä joka tapauksessa... Katsoin kaupoista valmiita viljelylaatikoita ja ei tullut kauppoja. Mm. Hong Kongissa 23 cm korkea laatikko maksoi melkein 40€. Niitä täytyisi sitten olla 2 päällekkäin eli yhteensä tarvitsisin ainakin 6 niin vähän turhan suolainen hinta tulisi meikäläiselle.

Tässä vähän kuvia, että mitä ensi kesänä kasvatellaan. Kasvimaahan tulee ruoho-, valko- ja hopeasipulia, iloinen sekoitus salaatteja, perunaa ja ehkä kesäkurpitsaa. Erikoisin ilmestys kasvimaalla tulee olemaan sokerimaissi! Toivottavasti tulee parempi kesä kuin edellisestä, sillä maissi vaatii lämpöä ja aurinkoa... Mutta siinäpä on naapureilla ihmettelemistä, kun pihalla kohoaa rivi maissia 1,5-2 mertrin korkeuteen! :D
Sokerimaissia (kuva: Biolan)

Ja sitten kasvihuoneen asukkehin eli sinne tulee tietysti kasvihuonekurkkua (joka oli viime kesänä menestys), tummaa kirsikkatomaattia sekä serkulta saatua tigerella-tomaattia (veikeän raidallista), paprikaa, vesimelonia, chiliä ruukkuun sekä erikoisempana kokeiluna kiwanoa :D

Tigerellaa (kuva: http://puutarha.net/keskustelukanava/img/20128/219984.jpg)

Näillä mennää! Ulkona alkaakin jo tuoksumaan keväälle, kun on keli plussalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...