maanantai 18. elokuuta 2014

Helppo karviaismehu

Meidän pihalla kasvaa kaksi piskuista karviaispensasta. Yllätyin suuresti, kun sain niistä marjat kerättyä, sillä satoa kertyi yli 2 kiloa. No mihin karviaisia sitten voisi käyttää? Netti on toki ohjeita pullollaan ja voihan niitä sellaisenaankin syödä. Päätin kuitenkin kokeilla soveltaa äidin raparperimehun ohjetta karviaisiin ja tulos oli kerrassaan mainio! Tällä kertaa karviaiset päätyvät siis mehuksi, sillä niiden siivoamisessa olisi oma hommansa, jos ne sellaisenaan haluaisi pakastaa. Tässäpä mehun ohje kaikessa lyhykäisyydessään :) Jos haluat tehdä ohjeella törkeän hyvää raparperimehua, niin korvaa karviaiset raparperilla. Karviaisten sijaan voi käyttää myös muita marjoja esim. mustia tai punaisia viinimarjoja, puolukkaa, karpaloa tai ehkäpä viime vuoden mansikat pakkasesta ;) Makeiden marjojen kanssa sokeria tarvitsee vähemmän.


Karviasmehu


8 dl- 1 litra karviaisia
1/2 sitruunaa
250g  sokeria (tai vähemmän)
2 litraa kiehuvaa vettä

Sitruunat pilkotaan ja karviaistet puolitetaan. Kaikki ainekset sekaisin ja seuraavana päivänä siivilöidään, pullotetaan sekä siirretään jääkaappiin tai pakkaseen. Valmista mehua voi vielä himpun verran laimentaa vedellä.


Ps. Pienen määrän karviaisia säästin sittenkin Lunni leipoo- blogin Anskusiilin Clafoutis- ohjeeseen. Nams! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...