sunnuntai 7. elokuuta 2011

Mammapaita siskolle ja muuta mukavaa

Pian on kesäloma loppu, sillä koulu jatkuu jo ensi viikolla. Tavallaan on mukavaa palata normaaliin päivärytmiin, mutta toisaalta olisihan sitä hetken vielä voinut lomailla ja ommella ;D Ainakin tulen näkemään hyvin taululle, sillä saan uudet lasit! Tällä kertaa valitsin kunnon kakkulat kehyksiksi. :D Laitan kuvaa parin viikon päästä :)

Löysin Eurokankaan alelaarista tällaista raidallista putkitrikoota, joten innostuin tekemään siitä äitiyspaidan siskolleni. Mammamahalle tarkoitettu tila etukappaleessa lörpöttää, kun ei ollut mitään sopivaa täytettä mahaksi :D Kaava on suoraan Suuresta Käsityölehdestä nro 2/2011. Oli nopea ommella, tuli valmiiksi vain yhdessä illassa :)
Sisko tilasi minulta myös muutamat kestovaippojen sisävaipat. Kaava löytyi täältä ja ohje täältä. Ohjeesta poiketen ompelin kuminauhoille kujat. Todella nopeita tehdä, kun valmistuu kuminauhojen kiinnitystä lukuun ottamatta saumurilla! Kolme kappaletta valmistui 2,5 tunnissa. Vaippojen sisus on babyfleecea ja ulkopuoli joustofroteeta. Nepit jäi vielä puuttumaan, mutta sisko sitten laittelee ne itse tarvittaessa. Sisko on näppärä myös näissä ompeluhommissa. Käy katsomassa systerin blogi täältä :)
Tein tässä yksi päivä myös mahtavan kirpparilöydön! Löysin nimittäin tällaisen vanhan nahkaisen matkalaukun. Oiva säilytystila kankaille :D Eipä tarttekaan ostaa lisää säilytyslaatikoita ;D Kaunis lisä minun vanhantyyliseen sisutukseen myös :) Ja hintaa oli vain 4 €!


Tatuointiluonnoksen sain myös piirrettyä valmiiksi. Aika sievä tuli vaikka itse sanonkin :) Värejä tulee tähän tatuointiin runsaasti ja tyyli on erittäin tyttömäinen. Saa tatuointitaiteilija muokata piirrostani vielä paremmaksi, mutta jo lähtökohtaan olen aika tyytyväinen vaikka oma raapustus onkin :) Ei kun aikaa varaamaan tässä syksymmällä. Täytyyhän sitä jotenkin itseään lahjoa, kun tulee neljännesvuosisata täyteen ;D Kiirettä ei tällä jutulla ole, sillä synttärit vasta tuossa vuodenvaihteen jälkeen.


2 kommenttia:

 1. Mä tulin tänne heti kurkkimaan...

  Varmasti ihan kivan rento paita tuo mammapaita. Ja itsekin tuon SK 2/11 -lehden mallia sen ilmestyttyä sillä silmällä katselin....

  Itseasiassa ajattelin käyttää vaippoja niin, että babyfleece on sisäpuoli (pintakuiva materiaali), mutta eipä puolilla taida juuri eroja olla :D Hyvä idea laittaa kuminauhat kujiin niin ne voi sitten tarvittaessa vaihtaa!

  Eikös porukoilla ole ollut joku tuon tyyppinen matkalaukku... tosin tummanruskea ja taskut toisessa kyljessä...

  VastaaPoista
 2. Haha täytyypä ottaa vaipoista uudet kuvat ja muokata vähän tekstiä. :D Enhän mie niin noista kestovaippahommista niin ymmärrä ;D

  Joo mullakin on joku harmaa muistikuva tuon tyylisestä laukusta porukoilla. :)

  VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...