sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Laukku kangaspaloista

Kangaspaloja on kertynyt aika paljon taas nurkkiin, joten jotain niille voisi tehdä. Sain idean uudesta koululaukusta ja sellaisen myös tein :) Ajatus lähti tästä mutta piirsin kuitenkin omanlaiseni (paremman...) kaavan. Vuoriin käytin tukevaa puuvillakangasta ja päälliseen käytin neljää  huonekelukangastilkkua, joissa oli samat värit, mutta eri kuvio. Innostuin myös kokeilemaan, että ompeleeko tuo minun Janome nahkaa ja sehän ompeli! Tein siis pohjaan nahkaisen vahvikkeen ja hihnan myös nahkasta. Sisälle tein taskun kahdella nepparilla ja ulkopuolelle vetoketjullisen taskun, jonka koristeena on satiininauha. Kaikki tarvikkeet sattui olemaan itsellä valmiina eli tuli tavallaan ilmainen kassi :DLiitän kuvan kaavasta ja mitoista tähän, jos joku haluaa samantyylisen ommella :) Taskuista ja hihnastahan voi tehdä sellaiset kuin itse haluaa :) Kappaletta tulee 2 x vuorikankaasta ja 2 x päällikankaasta.
 
Klikkaa kuvaa isommaksi.
 
 
Taskut valmistetaan ensin, jos niitä tulee. Kaarevat kulmat ommellaan muotolaskosten tapaan yhteen ja sitten yhdistetään vuorin osat vuoriksi (kannattaan jättää kääntöaukko pohjaan). Tässä välissä ommellaan päälliosan pohja, jos pohjaan tulee vahvike. Sitten kiinnitetään vetoketju päälliosaan, ommellaan päälliosan sivut kiinni (sekä pohja, jos vahviketta ei tullut) ja vuori vetoketjun kohdalta kiinni päälliosaan. Lopuksi kiinnitetään hihna ja ommellaan vuorin kääntöaukko kiinni. Ja valmis on! Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa jollekulle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...