keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tikka tuli taloonOlen saanut perheenlisäystä! Ompelukone ja saumuri saivat seurakseen mummon vanhan poljettavan ompelukoneen. Tämä on kyllä unelmien täyttymys, sillä pitkään olen poljettavasta koneesta haaveillut :) Kone on Tikkakoski Oy:n valmistama "Tikka", joka on ensimmäinen kokonaan suomalainen ompelukone. Konetta valmistettiin 40-luvulta 60-luvulle eli minunkin koneeni on tehty sillä välillä. Toimivuutta en ole vielä päässyt testaamaan, sillä pitäisi ainakin öljytä tuo kone ensin. Kannen pinta on hieman kulunut, laatikon nuppi puuttuu ja Tikkaskoski-teksti on osittain myös kulunut pois. Mutta ihanaa nostalgista fiilistähän nämä "puutteet" vain lisäävät ;) Kannen etuosassa on oma säilytyslokero lankarullille ja mukana oli vanhoja neuloja, lankarulla ja pari puolaa alalangalle. Toivottavasti kone toimii ja vaikka ei toimisikaan, on kone käyttökelpoinen ompelupöytänä sekä kauniina sisustusesineenä. Nahkaa ja muita vahvoja materiaalejahan tällä koneella olisi oivallista ommella. Tässä kuvia tästä ihanuudesta :)
4 kommenttia:

  1. hei ostin tänään just samanlaisen koneen ! on niiin hieno kyllä, en vaan osaa pujottaa siihen lankoja, eikä oo ohjekirjaakaan :(, oon yrittäny googlettaa kuvia tikkakoneista jos jossai ois langat muttei oo vielä tuottanu tulosta, vaan löysin tänne siun blogiin :) toimi siulla tuo kone?

    VastaaPoista
  2. Moi!

    En ole päässyt Tikkaa vielä kokeilemaan, kun pitäisi öljytä ensin (olen saamaton, tiedän :D). Mullakaan ei ohjekirjaa tuohon ole, mutta luulen että langoitus menee jokseenkin samantyyppisesti kuin monissa teollisuusompelukoneissa.

    Ja sorry, kun vastaaminen hieman kesti. Kovaa kiirettä on pitänyt koulun saralla :/

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...