perjantai 16. syyskuuta 2011

Opiskelujuttuja ja yksi neulomus

Ihan älytön sillisaalaatti on kyllä tämä kakkosvuoden ensimmäinen jakso. On mm. liiketoimintaa, taidehistoriaa, ruotsia, piirustusta ja savitöitä sekä vaatesuunnittelua :D Ja paaaaljon täytyy tehdä omalla ajalla... Ja työt vielä siihen sivuun... Mutta aikatauluttamalla selviää hyvin :)

Oman malliston suunnittelu kulkee punaisena lankana tämän vuoden läpi. Suunnitellaan siis mallistokokonaisuus, jonka pohjalla on vahva tarina.. Tarina ja teema täytyy näkyä mahdollisimman hyvin kaikessa eli vaatteiden muodossa, printeissä ja kuoseissa, värimaailmassa, materiaaleissa yms. Vaatteita tulee 15 kappaletta, joista toteutetaan näyttävin ns. show piece ensi jaksossa ennen joulua.  Keväällä valmistetaan 2-3 asukokonaisuutta lisää. Täytyy myös miettiä malliston kohderyhmä, pohtia mahdollisia kilpailijoita ja malliston elinkaarta sekä suunnitella jopa vaatteille labelit (vaatteessa roikkuvat laput, joissa on logo ja jotain tietoa yms.) sekä vaateliikkeen esillepano. Eli aika laaja tehtävä. Tässä siis kaikki mitä muistin, muutakin varmaan piti vielä olla. :D

On kyllä hurjan mielenkiintoinen tehtävänanto. Tarinan, värit ja suunnilleen kaikki vaatteet, printit ja materiaalit olen jo miettinyt. Jonkinlainen mielikuva tulevasta mallistosta alkaa siis muodostua. :) Aluksi oli hirveän vaikea päästä alkuun, mutta kun keksin tarinan niin alkoi muutkin ideat nousta mieleen. Nyt sitten pitäisi alkaa tekemään tasokuvia (kuva, jossa näkyy vaatteen muoto, rakenne, leikkaukset ja yksityiskohdat).

Tässä koulussa kaikki mahdollinen suunnittelu tehdään tietokoneella. Oikeastaan vain alustavat luonnokset ja ideat kerätään luonnosvihkoon. Jopa esityskuvat tehdään kokonaan koneella tai sitten tussipiirros skannataan koneelle ja viimeistellään illustratorilla. Mallistoni teema on kesäyö ja tarinana runo, jonka rustasin :) Voin sen runonkin laittaa tänne joskus myöhemmin. :)

Aloitin taas uuden neuleprojektin. Olen huomannut, että mulle on jotenkin rauhoittavaa ja terapeuttista, jos on tekeillä joku oma pidempikestoinen projekti (eli neule), jota voin tehdä milloin haluan, missä haluan ja jolla ei ole mitään deadlinea. Eli puikot kulkee aina mukana koulussakin :)

Nyt on puikoilla tämmöinen löysä ja lepakkohihainen villatakki. Muokkasin mallia taas sen verran, että vaihdoin langan 7-veljekseen, teen hihansuiden resoreista pidemmät ja tiukemmat sekä laitan napit jatkumaan ihan alas asti (mitä järkeä jättää puoleen väliin niin kuin ohjeessa? o.O). Ensimmäisen etukappaleen sain valmiiksi ja kuvio sekä muoto näyttää kyllä hyvältä :)



Ah, kuinka kauniisti olenkaan kappaleen rahiin pingottanut kiinni! :'D Mutta oli pakko, kun muuten ei olisi saanut kuvaa, kun tahtoo tuo neulomus kääriytyä rullalle :D


Muuten lottosin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni :D Saa nähdä, että olenko ensi kerralla postatessani jo miljonääri xD

Edit. Taas uusi lukija! Aivan mahtavaa! Tervetuloa vain seurailemaan minun päättömiä ja sekalaisia höpinöitä sekä puuhia :D

2 kommenttia:

 1. Moikka! Opiskelet siis Kuopion muotoiluakatemiassa? Vaatetusmuotoilua? Itse valmistun nyt keväällä yo pukuompelijaksi,ja olen hakenut muotoiluakatemiaan jatko-opiskelemaan. Olisin kiinnostunut tietämään lisää siellä opiskelusta, millaista on ollut, onko ollut rankkaa jne? ps. kivan monipuolinen blogi : )

  http://ompelunsalainenmaailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Joo tuolla KuMullahan minä pyörin nyt kolmatta vuotta :) Pukuompelijapohja on hyvä, jos tuonne hakee opiskelemaan. Itse olen vaatetuspuolen artesaani ja siitä on ollut todella hyötyä vaikka ompelua onkin vähemmän kuin ammattikoulussa. Helpottaa ymmärtämään vaatteen rakenteita, joka taas auttaa suunnittelussa :) Ja suunnitteluunhan tuo koulu painottaa eikä valmistukseen.

  Opinnot on monipuolisia. Meillä on ollut mm. savitöitä, piirustusta, maalausta ja elävää mallia paljon, erilaisten mallistojen suunnittelua, neulesuunnittelua, kuosi- ja printtisuunnittelua yms. Tällä hetkellä mulla on menossa valinnainen korukurssi :)

  Rankka kouluhan tuo on, mutta niin ne on kaikki muutkin muotoilupuolen amk-koulut. Jos haluat kysellä lisää tuosta opiskelusta niin laita vaikka sähköpostia :) Ja tsemppiä pääsykokeisiin!

  jmkolehmainen@gmail.com

  VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...