lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mielettömän hyvä viljaton näkkäri

Heti alkuun, tervetuloa uusi lukija! :)

Tämä on nyt ihan pakko jakaa teille. Löysin Marikan Viljavapaa keittiö-blogin ja ihanan näkkäriohjeen. Blogissa on muuten kaikennäköistä muutakin hyvää viljatonta :) Alkuperäinen ohje siis on täällä, mutta liitän kopion ohjeesta myös tähän. Muokkasin ohjeen määriä sen verran, että se riittää paremmin koko pellille. Lisäsin muiden siemenien joukkoon myös kurpitsan siementä alkuperäisestä ohjeesta poiketen. Jos viljattomuus ei ole tärkeää niin osan tai kaikki mantelijauhoista voi korvata vaikka ruisjauhoilla. Yrttien ja valkosipulin lisäämistä suosittelen myös ERITTÄIN lämpimästi. Paistamisen aikana leviää ihana tuoksu koko kotiin...


Viljaton näkkäri


4 munaa
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
4 rkl Fibrex sokerijuurikaskuitua (löytyy isommista marketeista jauhohyllyn tienoilta tai gluteenittomasta osastosta)
0,5-1 tl hienoa (meri)suolaa
1,5 dl mantelijauhetta
(valkosipulia tuoreena tai jauheena)
(kuivattuja yrttejä tai provence-yrttisekoitusta)

Sekoita aineet kulhossa ja levitä "taikina" leivinpaperille taputellen esim. lusikalla. Mitä ohuemmaksi jaksat taputella, sitä parempaa näkkäristä tulee (mielestäni). Paista levyä 20-30 minuuttia 175 asteessa uunin ylemmässä keskitasossa ja leikkaa terävällä veitsellä palasiksi pienen jäähtymisen jälkeen.




Miten voi olla näin hyvää, terveellistä ja edullistakin vielä? NAM! :) Maistuu erittäin hyvältä vaikka tuorejuuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...