maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lavakauluksista kasvilaatikoiksi

Pitkän kyselyrumban ja etsiskelyn jälkeen löysin kuin löysinkin lavakauluksia kasvilaatikoiksi. Älysin kysellä asiaa paikalliselta firmalta, joka myy kuormalavoja yrityksille. Onnekseni heillä oli myös lavakauluksia ja myivät niitä ilomielin. Hintakaan ei ollut niin suolainen kuin Hong Kongin valmiilla kasvilaatikolla tai viljelylaatikko.fi:llä vaan sain 80cm x 120cm kokoiset lavakaulukset hintaan 8 €/kpl! Me so happy! :D Niitähän lähti mukaan sitten saman tien 6 kpl.

Eli jos lavakauluksia halajaa niin ei kun paikallisilta kuormalavafirmoilta kyselemään!

Sain tänään aamulla viestin koululta, että päivän tunnit on peruttu. Yllärivapaasta innostuneena hyppäsin pyörän selkään ja polkaisin kylälle hakemaan puunsuoja-ainetta, jotta pääsin käsittelemään lavakaulukset. Ilman käsittelyä ne eivät vuosikausia nimittäin ulkona kestä vaan alkavat lahota.Kyselin rautakaupassa, että mitä ainetta suosittelisivat. Myrkytöntä piti olla, kun ei hirveästi innosta syödä kemikaaleilla maustettuja vihanneksia... Mukaan lähti siis Pellavainen Puunsuojabalsami. Hinta oli aika suolainen pikkupönikästä nimittäin 25 €, mutta siitä riitti kuuteen lavakaulukseen ja jäi vähän ylikin. Sutimiseen meni aikaa noin tunnin verran. Kertakäyttöiset kumihanskat oli hyvä juttu :D Tunnin tai kahden päästä kävin pyyhkimässä ylimääräiset öljyt rätillä pois. Vuorokauden suunnilleen saavat lavat kuivahtaa.


 Nella ei viitsinyt tätäkään hommaa erityisemmin stressata...


Kuva: Satoa saunan takaa (Sonja Lumme 2012)

Jotain tämän suuntaista tulee sitten näihin minunkin laatikoihin :) Lähtis jo loputkin lumet niin saisi viritellä nämä käyttöön! Laatikoihin tulee mm. sipuleita, salaatteja, perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja sitä vähän erikoisempaa kokeilua eli maissia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...