sunnuntai 5. elokuuta 2012

Satoa kasvihuoneesta

Kasvihuoneen satokausi on alkanut! Kurkkuja tulee tappotahtia ja olen niitä jaellut tutuillekin, kun ei noin paljon mitenkään ehditä syömään. Ensimmäisen kurkun sain kerätä 17. heinäkuuta ja se oli aika lyhyt, mutta muuten mojovan kokoinen ja maukas. :) 

Ensimmäinen kurkku. 22 cm ja 225g. Kuvassa myös ihana vanha vaaka, joka löytyi kirpparilta hintaan 15€ :)

Lisää kurkkuja kasvamassa.
Tomaatit ovat myös vallanneet paljon pinta-alaa kasvihuoneesta. Kirsikkatomaatteja olen jo päässyt maistelemaankin, tanskalaisessa lajikkeessa on hyvin raakileita ja siemenestä kasvattamani taimet ovat täynnä kukkia :)

Tomaattikasvi-viidakko :D

Kirsikkatomaatteja kypsymässä.

Tanskalaisen taimen tomaatteja. Hami, kun kuori halkeilee :/

Paprikatkin ovat alkaneet kukkimaan \o/ Meinasin, että nostan paprikat sisälle syksyn tullessa, jos "hedelmät" eivät ehdi kypsyä. Ja toimiihan paprika huonekasvinakin :D 

Paprika kukkii.

Vesimelonit olivat viikon lomareissun aikana villiintyneet. Jopa vesiastiassa oleva katkennut latvakin on vielä elossa ja on nyt alkanut tehdä niitä "tyttökukkia", joissa on pienen pieni vesimelonin alku. Joudun varmaan nämäkin siirtämään sisälle syksyllä siinä toivossa, josko sisätiloissa selviäisivät ja ehtisivät tehdä hedelmää... 

Vesimelonit kasvavat solmussa ja ristiin rastiin.

Pienen pieni vesimelonin emi- eli "tyttökukka"


1 kommentti:

  1. Mä huomasin tänään meidän (siemenestä kasvatetuissa) tomaateissa raakileita. Ja ihan kivasti on kukkiakin vielä. Harmi ettei noita voi tuoda sisälle :( Täytyy ens keväänä olla fiksumpi ja istuttaa jokainen omaan ruukkuunsa jotta voi tarvittaessa kantaa ne sisään kun ulkona tulee liian viileää.

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...