maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kasvihuone

Siitä saakka, kun alkuvuodesta muutettiin tänne uuteen kotiin, on poikkoillut mielen sopukoissa ajatus kasvihuoneesta. Käyttämätöntä tilaa tuossa pihalla onkin paljon, joten paikan sai valita ihan vapaasti. Pohdittiin miehen kanssa erilaisia vaihtoehtoja osto-versiosta erilaisiin itse rakennettuihin. Lopulta päädyttiin seuraavanlaiseen ratkaisuun eli kehikoksi vanha autokatos, jota mies vähän muokkaili paremman malliseksi ja siihen päälle kasvihuonemuovi. Tässä kuvia parin illan projektista.

Kehikko kasattuna. Leveys 2m, pituus 3m ja korkeutta 2m.

Oviaukon kehikko väsättiin jämälaudoista ja sitten kokeiltiin muovia paikoilleen.

Käytössä oli siis Tarha-kasvihuonekalvo, jonka kyljessä olisi ollut ohje  5,40 x 6,20m kokoiseen kasvihuoneeseen. Hintaa kalvolla oli n. 35€

Kalvo kiinnitettynä. Oviaukkoon käytettiin nitojaa ja kehikkoon No More Nails- liimaa.

Aseteltiin kasvimaan irtokiviä vielä painoksi muovin reunoille.


Ovi ja päädyn tuuletusaukko puuttuvat vielä, mutta ajattelin ehkä kuitenkin jo huomenissa tai ylihuomenna kantaa kasvusäkit paikoilleen ja rikitellä kurkun, tomaatin, paprikan ja vesimelonin taimet niihin. ;) Ja eihän tämä siis mikään erityisen kaunis kasvihuone tai rakennustaiteen riemuvoitto ole, mutta tällaiselle aloittelevalle kasvihuoneharrastajalle ihan unelma! Hifistellä ehtii sitten jatkossa ;D Ihan vesi kielellä jo odotan jos jotain satoa saisin aikaiseksi...

Tässä vielä kuva etupihan kauniista lumipalloheisistä. Iloinen yllätys, sillä en tajunnut sitä lumipalloheisiksi ennen kuin alkoi kukkimaan :)


Seuraavaksi varmaan juttua sitten kasvihuoneen kasveista, kunhan saan ne sinne aseteltua. Kurkun taimet kehittelee nuppuja kovaa vauhtia ja ihan kuin olisin nähnyt myös vesimeloneissa pieniä nupun alkuja...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...