keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Raparperin raikkautta

Kesän ensimmäiset herkut omasta maasta on kerätty, nimittäin sylillinen raparperin varsia! Niistä valmistui raparperiehua äidin ohjeen mukaan sekä mehevä raparperi-mansikkapiirakka.

Tässä ohje mehuun. Ihanan raikasta! Voisi sopia alkumaljaksi kesän juhliin, jos sellaisia jollakin on :) Sokeria voi laittaa hieman vähemmän tai korvata jollain makeutusaineella. Ja on helppo kuin mikä :)

Raparperimehu:

1 litra raparperia pilkottuna
1/2 sitruuna
250g sokeria
2 litraa kiehuvaa vettä

Sekoita sokeri, raparperin palat ja sitruunan mehu kiehuvaan veteen. Anna tekeytyä yön yli. Siivilöi mehu seuraavana päivänä ja laita jääkaappiin. Parasta kylmänä!

Mehu raparperin katveessa.


Piirakan ohjeen löysin täältä. Laitoin kylläkin jonkin verran enemmän raparperia kuin ohjeessa oli ja tuloksena se, että piirakka ei meinannut kypsyä keskeltä millään >:( Mutta lopulta kypsyi kuitenkin ;) Ohjeesta poiketen jätin maidon pois ja korvasin sen määrän kermalla, joten eihän siitä pahaa olisikaan voinut tulla ;D  Hyvää oli, etenkin vaniljakastikkeen kanssa ;) 

Mehu tekeillä ja piirakka valmiina.


Kesäloma koulusta on alkamassa alle viikon päästä ja päässä muhii monenmoisia vaateideoita. Niistä varmaan lisää sitten myöhemmin ;) Kiva päästä piiiiiitkästä aikaa ompelemaan jotain itsellekin!

Tatuointi-ideakin (jonka piti siis olla jo synttärilahja) on kehkeytynyt puhtaaksi piirretyksi luonnokseksi asti. Sitten vaan aikaa varailemaan kunhan saan aikaiseksi  :) Tämäkin tulisi siis selkään vastapariksi saksi-tatuoinnille.

2 kommenttia:

  1. Meillä on takapihalla joku ihan urpo raparperilajike ku se on ihan kitukasvunen. Ei auttanu viime kesänä kanankakkakaan :( Pitäs kai ostaa uus ja lykätä se eri paikkaan. Hyvältä näyttää piirakka ja varmasti hyvältä maistuu mehu :P

    VastaaPoista
  2. Olin itse yllättynyt, että miten aikaisin tuosta raparperista sai satoa! Meillä on 3 puskaa ja hyvin näyttävät kasvavan. Pitääkö lähettää taimi postissa? :D

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...