Tässä ohje mehuun. Ihanan raikasta! Voisi sopia alkumaljaksi kesän juhliin, jos sellaisia jollakin on :) Sokeria voi laittaa hieman vähemmän tai korvata jollain makeutusaineella. Ja on helppo kuin mikä :)
Raparperimehu:
1 litra raparperia pilkottuna
1/2 sitruuna
250g sokeria
2 litraa kiehuvaa vettä
Sekoita sokeri, raparperin palat ja sitruunan mehu kiehuvaan veteen. Anna tekeytyä yön yli. Siivilöi mehu seuraavana päivänä ja laita jääkaappiin. Parasta kylmänä!
Mehu raparperin katveessa. |
Piirakan ohjeen löysin täältä. Laitoin kylläkin jonkin verran enemmän raparperia kuin ohjeessa oli ja tuloksena se, että piirakka ei meinannut kypsyä keskeltä millään >:( Mutta lopulta kypsyi kuitenkin ;) Ohjeesta poiketen jätin maidon pois ja korvasin sen määrän kermalla, joten eihän siitä pahaa olisikaan voinut tulla ;D Hyvää oli, etenkin vaniljakastikkeen kanssa ;)
Mehu tekeillä ja piirakka valmiina. |
Kesäloma koulusta on alkamassa alle viikon päästä ja päässä muhii monenmoisia vaateideoita. Niistä varmaan lisää sitten myöhemmin ;) Kiva päästä piiiiiitkästä aikaa ompelemaan jotain itsellekin!
Tatuointi-ideakin (jonka piti siis olla jo synttärilahja) on kehkeytynyt puhtaaksi piirretyksi luonnokseksi asti. Sitten vaan aikaa varailemaan kunhan saan aikaiseksi :) Tämäkin tulisi siis selkään vastapariksi saksi-tatuoinnille.
Meillä on takapihalla joku ihan urpo raparperilajike ku se on ihan kitukasvunen. Ei auttanu viime kesänä kanankakkakaan :( Pitäs kai ostaa uus ja lykätä se eri paikkaan. Hyvältä näyttää piirakka ja varmasti hyvältä maistuu mehu :P
VastaaPoistaOlin itse yllättynyt, että miten aikaisin tuosta raparperista sai satoa! Meillä on 3 puskaa ja hyvin näyttävät kasvavan. Pitääkö lähettää taimi postissa? :D
VastaaPoista