Tässäpä on tämän jäädykkeen ohje, josta puhuin. Hyvää ja todella raikasta! Jotenkin mulla on aina ollut sellainen mielikuva, että jäädykkeen tekeminen on jotenkin vaikeaa, mutta eihän siinä näemmä ole muuta haastetta, kuin että jaksaa odottaa herkun jäätymistä :D
Karpalosemifreddo
6 annosta
3 dl jäisiä karpaloita
1 dl sokeria
2 rkl vettä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniliinisokeria
1. Kaada karpalot, vesi ja 1 dl sokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen ilman kantta n. 5 min. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella vaahtoon 1/2 dl sokeria. Vatkaa myös keltuaiset ja loput 1/2 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi erillisessä isossa kulhossa. Puhdista vatkaimet, vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja mausta se vaniliinisokerilla.
3. Sekoita keltuaisvaahtoon marjasose, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Onnistuu parhaiten vispilällä käännellen.
4. Kaada seos laakeaan astiaan ja peitä kannella tai foliolla. Anna pakastua ainakin 4 tuntia. Nauti! :)
Alkuperäinen ohje oli siis Pirkan maitotölkin kyljessä. Muokkasin reseptiä sen verran, että vaihdoin puolukat karpaloihin ja lisäsin marjojen kanssa käytettävän sokerin määrää 1/2 desistä kokonaiseen desiin. Jos haluaa käyttää muita marjoja niin kannattaa varmaan laittaa tuo 1/2 desiä sokeria, ettei tule liian makeaa. Mietin, että minkähänlaista jäädykettä raparperista mahtaisi saada... :P Raparperia nimittäin on taas niin isot puskat, että taidan tehdä taas mehua ja jotain muuta niistä...
Kasvihuonejutuista sen verran, että kirvat ovat alkaneet katoamaan tolukäsittelyn ansiosta \o/ Mutta tietysti minun tuurilla on ilmestynyt muurahaisia tilalle... Siispä taistoon niitä vastaan :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)