keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Palakankaita ja tanssiaisten jännitystä.

Okei. Myönnettäköön, lankesin tässä yksi päivä. Ostin siis palakankaita. Mutta ne oli niin halpoja! Sekosin, ei voi mitään. Ja ainahan kankaille käyttöä löytyy ;D


  Ostin sinistä mitälie-kangasta, josta tulee tyynynpäälliset sohvan tyynyihin. Sitten 2 palaa trikoota, pinkkiä ja tuollaista kuviollista. Pinkkiä kaavailin käyttäväni hihattomaan toppiin, jossa olisi painijanselkä. Kuviollisesta väkersin jo paidan ja sitä jäi silti jäljelle. Lopusta tulee varmaan joku toppi sitten joskus :)

Kaavat muokkasin omista trikoopaidan peruskaavoista. Selän pääntiestä tein avaran (että tatuointi näkyy ;) ) ja hihojen pyöriöille lisäsin leveyttä. Ompelin kuminauhalangalla hihan yläosan leveyttä kasaan ja rypytin pyöriön kädentielle sopivaksi. Tuli kyllä aika kiva :)

Kuminauhalangan käyttö on ihan mukavaa ja sillä saa kivoja rypytyksiä aikaiseksi sekä kankaaseen että trikooseen. Parhaiten rypyttyy ohut materiaali. Kuminauhalanka puolataan alalangaksi käsin ja alalangan kireyttä säädetään kireämmäksi. Ylälankaa joutuu ehkä löysyttämään. Muutaman kokeilun saattaa joutua tekemään ennen kuin tulee haluttu tulos. Itse yleensä solmin vielä lopuksi kuminauhalangan ja ylälangan yhteen, ettei rypytys karkaa :) Ensi viikonloppuna on sitten lopulta ne RUK:n tanssiaiset. Kaikki alkaa olla valmista, bussiin täytyy hypätä perjantaina keskellä yötä, että ollaan Haminassa perillä aamulla ja päästään "daamiaiselle". Hauskaa tulee olemaan, hieman jännittää, että miten meikki ja hiukset kestää :D

2 kommenttia:

  1. No kyllä näkyy siellä Kuopiossakin ompelukone surisevan :) Joko muuten tuli kirje perille?

    VastaaPoista
  2. No nyt surisee, kun on kouluhommat aikalailla tehtynä :) Ei ole kirje vielä tullu, mutta innolla odotan nyt kun sanoit :)

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...