torstai 8. elokuuta 2013

Tekstiilikierrättäjät ry

Uusi tutustumisen arvoinen taho Pohjois-Savon ihmisille, etenkin ompelua, tuunausta, tillkkutöitä ja muuta väkerrystä harrastaville, on Tekstiilikierrättäjät Ry Varpaisjärvellä. Yhdistys pyrkii toiminnallaan vähentämään kaatopaikalle päätyvän tekstiilijätteen määrää. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että he ottavat vastaan, lajittelevat ja myyvät materiaaleja jatkokäyttöön. On myös sellainenkin mahdollisuus, että yhdistys kerää valmiiksi haluamaasi tuotetta, vaikkapa tummaa farkkua. Kätevää! :)

Miesten vaatteita.

 Naisten vaatteita ja pienmateriaalihylly.


 Valmiit värisommitellut askartelupaketit vaikka tilkkutöihin.

 Materiaalipuolta.Mikä tässä minua (ja varmasti sinuakin) kiinnostaa on se, että materiaaleja ja vaatteita on tarjolla mukavan edullisesti ;) Jäseneksi kannattaa liittyä, sillä tällöin materiaalien hankinta on vieläkin himppusen edullisempaa. Jäsenyys maksaa 15 €/v ja kannattajajäsenyys 20 €/v eli tässäkään asiassa ei hinta päätä huimaa...


Tässä muutamia kuvia omista löydöistäni. Ostin kuvien kankaat avaijaispäivänä yhteishintaan 5 € avaistarjouksella. En usko, että näille olisi muutenkaan tullut kovinkaan paljon enempää hintaa.

Noiden raidallisten kankaiden (piiiiitkiä verhokappoja) kuvio  muistuttaa hieman Marimekon Piccolo-kuosia.

 Kasa vetoketjuja 0,50 €/kpl. Ei paha!


 Kaksi kasarihenkistä isoa neulospalaa :)Yhdistyksen toiminnasta on myös tehty juttuakin:

Minun lisäkseni mm. Mailandia ja Mirka Pukine käyttävät Tekstiilikierrättäjien palveluja ;)


Esimerkkejä hinnoista:

esilajiteltu materiaali 3 €/kg, jäsenille 2 €/kg
kilohintaiset vaatteet ja kodintekstiilit 4-6 €/kg
langat: avatut vyyhdet 10 €/kg, avaamattomat 20 €/kg, parsimislangat 5 €/kg
vetoketjut: lyhyet 0,50€ ja pitkät 1€
työstetty materiaali sopimuksen mukaan

Lisätietoa löytyy Tekstiilikierrättäjät ry:n blogista ja facebook-sivuilta.

Tällaisille toimijoille on varmasti enenevässä määrin kysyntää tulevaisuudessa, sillä vuodesta 2016 tekstiilejä ei enää saa heittää kaatopaikalle! Nelosen juttu aiheesta iltasanomien sivuilla: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288586534487.html

Edit. 17.8.2013
Tekstiilikierrättäjät Ry kommentoi kuitenkin tätä uutisointia, että uutisessa on laitettu "mutkat suoriksi", sillä ehdotonta kieltoa asiasta on tuskin vielä annettu. 

2 kommenttia:

  1. Heipat täältä Nerkoolta heittää yksi Tekstiilikierrättäjien hallituksen jäsen! Muistaakseni Mirkan sivuilta tänne blogiisi pölähdin.

    VastaaPoista
  2. Terkkuja vain sinne päin takaisin :) Mukavaa, että Mirkan sivuilta tulee liikennettä tännekin suuntaan ;) Olen itse asiassa joskus sinunkin blogiasi vilkuillut :)

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...