sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Täytetty pestoleipä

Löysin koululta viime vuoden Kotiliesi- lehden (nro 5, 28.3.2012), jossa oli täytetyn leivän ohje. Vaikutti sen verran hyvältä, että pakkohan sitä oli testata. Vaikeimman kautta olivat kyllä ohjeen kehitelleet, joten muokkasin ohjeesta oman helpomman version ja hyvin onnistui. :) Oms noms!Vaiheita tässä on muutama, sillä leivän teko aloitetaan edellisenä iltana esitaikinan teolla. Vaikeaa leivän teko ei kuitenkaan ole, ainakaan tällä minun hieman oikaistulla ohjeella... Jaoin leivän täyttämisvaiheessa kahtia, sillä mies on allerginen tomaatille. Hänen puoliskolleen laitoin siis tomaatin tilalle säilykepaprikaa.

Taikinasta tulee 3 isoa tai 12 pienempää leipästä (jotka ovat kyllä myös aika kookkaita).

ESITAIKINA

2 tl eli 10 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä

Nypi hiiva jauhojen joukkoon ja lisää vesi. Alusta tasaiseksi ja leputa taikinaa huoneenlämmössä kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.


TAIKINA

500 g vehnäjauhoja
15 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
3 - 3,5 dl vettä
esitaikina

Nypi hiiva vehnäjauhoihin ja lisää suola, vesi, öljy ja esitaikina. Alusta taikinaa voimakkaasti nostelleen ja vaivaten. Jätä taikina tunniksi lepäämään leivinliinan alle.


TÄYTTEET

pestoa
aurinkokuivattua tomaattia (tai säilykepaprikaa)
oliivirenkaita

PINNALLE

vuohenjuustoa
parmesaaniraastetta
rucolaa

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kauli se jauhoitetulla pöydällä noin pellin kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pestoa, tomaatit tai paprikat ja oliivit. Käännä kolmannes levystä keskelle. Käännä toinen kolmannes levystä ensimmäisen kolmanneksen päälle ja painele reunoja kiinni.
Leikkaa levy kolmeen tai kahteentoista osaan ja nosta leivät pellille niin, että täyte tulee näkyviin.Asettele leipien päälle vuohenjuustoa ja rucolaa sekä ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 225- asteessa n. 12-25 minuuttia leipien koosta riippuen (pieniä tuo 12 minuuttia).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...