maanantai 3. kesäkuuta 2013

Puutarhurin ilo ja tanskalainen kaveri

Kyllä sai tomaatit taas lisää kolhittua tämän hortonomin itsetuntoa. Kun tulin tänään iltapäivällä kotiin niin huomasin, että viimeinen Black cherry on päättänyt vakaasti kuolla, samoin toinen Tigerella. Ainoa Tigerella sen sijaan porskuttaa ja kasvattaa hurjaa vauhtia uusia lehtiä :D

No polkaisin pyörällä ensin läheiselle taimitarhalle tomaatin taimia metsästämään ja sieltä sitten paikalliseen rautakauppaan, josta sitten taimet lopulta löytyi. Mukaan tarttui kaksi tainta, kun olivat niin edukkaita, vain 2,5 €/kpl :D Uusina asukkaina siis Tanskan vienti- runkotomaatti ja Gardener's delight- kirsikkatomaatti, joista nyt jälkeen päin luin, että hyviä, varmoja ja satoisia lajikkeita pitäisi kummankin olla. Saas nähdä...Tomaatit eli vasemmalla Tigerella, keskellä Tanskan vienti ja oikealla Gardener's delight. Harson lykkäsin varalta takaisin, kun näyttivät uusien taimien lehdet vaaleammilta kuin Tigerellalla.


Jotta nyt ei ihan tomaattiaiheiseksi menisi tämä postaus niin tässäpä muitakin kuvia pihasta ja kasvihuoneesta :)

 Porkkanoita. Pitäisiköhän harventaa vai ei?

Myös maissit muuttivat jo lavoihin. Aika heppoisilta heiniltä näyttävät vielä :D Yöksi suojaan maissit harsolla.

 Maissi lähikuvassa ;)

 Härkäpavut keskellä ja perunat reunoissa, kaikki sulassa sovussa :)

 Kesäkurpitsat tekevät hulluna nuppuja. Kohta on toivottavasti kukkiakin :)

 Kasvihuonekurkut (neljä kauimmaista) ja kiwanot totuttelemassa kasvihuoneen lämpöön ennen kuin ne joku päivä sinne istutan.

 Kiwano.

 Nuppua pukkaa kasvihuonekurkuillakin.

 Julmetun isoksi on raparperi kasvanut ja ihan yhtäkkiä! Olen ehtinyt tehdä raparperista jo simaa ja piirakkaa. Seuraavaksi kokeilen raparperi-mansikka simaa :)

Lumipalloheisi kukkii jo! Viime kesänä näytti kukkineen 18. päivän tienoilla eli aikaisemmassa ollaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...