sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Uusi kasvihuone

Kertoilin alkuvuodesta tässä postauksessa miten löysin kennolevyisen vajaa 5 neliön kasvihuoneen syksyn poistomyynnitsä pilkkahintaan 270 €. Vappuna lähti uuden kasvihuoneen rakennus käyntiin pohjan kaivamisella. Ei suuunniteltu mitenkään erikoista pohjarakennetta vaan ihan juuriestekankaalla, harkoilla ja soralla mennään :)

Vanhan villiintyneen mansikkamaan poistamisen jälkeen mietittiin kasvihuoneen paikka. Mittailtiin hyvää kohtaa kasvihuoneelle niin, että marjapensaiden ja pensasaidan viereen jäisi tarpeeksi tilaa. Suunnittelin kasvihuoneen niin, että sen toiselle sivulle tulisi harkoista penkki kesäkurpitsaa ja vaikka kukkia varten. Merkkattiin oikea alue luotilangalla ja aloitettiin kaivaminen, johon vierähtikin pieni tovi... Ja toinen tovi vierähti syntyneen multakasan siirtämisessä, sillä kasan paikalle piti alkaa miettimään kasvimaata. :DKaivuun jälkeen tasoiteltiin kuoppa tamppaamalla. Kuopan pohjalle levitettiin juuriestekangas (15 m2 maksoi n. 10€) ja sitten laitettiin harkot reunoille sekä ulkopuolelle jäävän penkin ja kasvihuoneen rajakohtaan. Päätin käyttää 7,5 cm leveää ja 20 cm korkeaa harkkoa (hintaa 32:lle harkolle tuli n. 60€). Tarkistettiin, että harkot tulivat vaaterin eli suoraan vatupassilla katsottuna. Tämän jälkeen lisättiin kuoppaan sorakerros, jonka jälkeen pohja oli valmis :) Harkkojen päälle tehtiin kehikko kestopuusta. 4 noin neljän metrin pätkää maksoi suunnilleen 30€.Sitten innolla kasvihuoneen pakettia aukomaan. Yllätys oli suuri, kun kasvihuoneen mukana olikin metallinen sokkeli. Huippu homma! Yleensä se pitää ostaa erikseen ja pulittaa siis 100-300€ ylimääräistä. Kasvuhuoneen kokoamisvaiheista mulla ei tässä ole kuvia, kun kävi niin onnekkaasti, että parempi puolisko oli isänsä kanssa rakentanut koko kasvihuoneen lähes valmiiksi lauantaina, kun olin töissä. Kyllä meinasi silmät pudota päästä, kun tulin kotiin :D Oli kuulemma ollut ihan jonkinmoinen homma. Onneksi oli hyvät ohjeet suomeksi ja osat hyvin numeroitu. 

Tältä se minun kennolevyinen kasvari sitten näyttää! Vieressä näkyy kesäkurpitsoille tehty paikka.


Sisälle tulevat kasvilaarit aion tehdä tuosta samaisesta harkosta, kun sitä nyt jäi yli. Vähän niitä jo paikoilleen sommittelin. Tohon päälle tulee vielä kerros kestopuuta. Laareihin laitan soran päälle juuriestekankaan ja sitten vasta mullat. Käytävälle en nyt tässä vaiheessa vielä laita laattoja. Katsotaan sitä sitten myöhemmin, että tarvitseeko. Kesäkukat pääsivät jo kasvihuoneen lämpöön :)


Nellakin sai nauttia tänään kesän ensimmäisistä helteistä uimareissulla :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...