keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Maissien ulkoilua ja vesimelonin kiipeilyä

Tänään pääsivät Sugar Baby- vesimelonit asumaan kasvihuoneeseen. Viime vuodesta poiketen, tuin nyt taimet pystyyn, sillä niin ne kuulemma tulisi kasvattaa. Viime vuonna siis saivat mennä maata pitkin ja näin ollen veivät aivan liikaa tilaa..Tein tukinaruun koko matkalle tasaisin välein lenkkejä tiukoilla vetosolmuilla. Toiveena nimittäin olisi saada satoa ja lenkkeihin olisi ehkä helppo tukea hedelmät riippumaan :) Yöksi peittelen taimet tutimaan harson alle, sillä vesimeloni ei tykkää viileästä. Etenkin juuret tulisi mielellään olla koko ajan ainakin +20 asteen lämpöiset, jos mahdollista.
Tomaattien lehdet ovat alkaneet muuttua tummemman vihreiksi kasvihuoneessa eli muutto teki terää. Vähän surkeilta näyttävät edelleen vähälehtisinä, mutta uutta lehteä näyttää jo pukkaavan :)Aloitin myös maissien karaisun, jos vaikka voisin ne viikonloppuna istuttaa kasvilaatikoihin. Siinä ne ulkona töröttivät kaikki 16 taimea :DKesäkurpitsat eivät olleet useamman päivän karaisusta ja öiden viettämisestä kasvihuoneessa moksiskaan, joten istutin ne laariinsa kasvihuoneen viereen. Yöksi laitan kuitenkin vielä harson päälle, ihan vain varalta vaikka yölämpötilat ovatkin olleen mukavasti +10 asteen yläpuolella.Perunan varsiakin pukkaa näkyviin! Jonkin ajan päästä saan mullata sekä perunat että härkäpavut :)Nella ei ottanut taaskaan stressiä näistä puutarhahommista ja helteestä. Kun minä paiskin töitä kasvihuoneen trooppisissa oloissa niin Nella chillaili varjoisassa ojassa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...