lauantai 10. elokuuta 2013

Kesäkurpitsareseptejä

Veikkaan, että muillakin kesäkurpitsaa kasvattavilla on liikatuotantoa havaittavissa. Täytyypä muistaa ensi vuonna, että 4 taimea on tämän kokoiselle taloudella AIVAN LIIKAA :D Lisäksi osa on ihan julmetun isoja...


Alempi on normaalin kokoinen kesäkurpitsa ja vieressään 2 euron kolikko hahmottassa mittasuhteita. Ylempi on jonkinlainen mutanttihirviö, siis vastasyntyneen vauvan kokoinen ja painoinen :D En kyllä muista käyttäneeni ydinjätettä lannoitteena, mutta tämmöisiä tuolta kasvimaalta tulee tappavaa tahtia...

Noh, nyt siis hyviä reseptejä kehiin niin saadaan nämä kesäkurpitsamäärät käyttöön. Mulla on oikeastaan vain 3 lemppariohjetta ja niiden lisäksi käytän tietty kesäkurpitsaa wokeissa, salaateissa, vartaissa yms.

Kesäkurpitsamoussaka/-lasagane on tooooodella hyvää ja hakkaa normaalin lasagnen menne tullen. Tässä on linkki Valion ohjeeseen, jota olen itse käyttänyt. Jauhelihan ja tomaattimurskan määrää olen kylläkin lisännyt.

Kuva: Valio

Toinen hyvä ohje on Hellapoliisin kesäkurpitsaleipä. Nopea tehdä ja parhaimmillaan heti syötynä :) Tässä linkki ohjeeseen.

Kuva: Hellapoliisi

Uusin suosikki on kuitenkin iiiiihana kesäkurpitsapaistos, johon sain vinkin Mirka Pukineen Mirkalta, kiitoksia vain tuhannesti :) Olen testaillut reseptiä nyt useamman kerran ja tässä on oman variaationi ohje. Ei voi olla pahaa ruokaa, jos siinä on kahta eri juustoakin! :D



Kesäkurpitsa-vuohenjuustopaistos:

0,5 julmetun iso / 1 iso / 2 pientä kesäkurpitsaa
2-3 tomaattia
1 pieni sipuli
0,5 - 1 pötkö chevre-vuohenjuustoa
juustoraastetta
suolaa
yrttejä, esim. Provencen yrtit-seosta
(riisiä tai quinoaa ja saman verran vettä eli esim. 1dl ja 1dl)

Jos haluat kokonaan valmiin aterian, laita vuoan pohjalle ensin riisiä tai quinoaa sekä vettä. Tämän vaiheen voi toki jättää poiskin, jos syö paistosta vaikka perunan kaverina.

Viipaloi kesäkurpitsa, tomaatit ja sipuli. Asettele kesäkurpitsaviipaleet vuoan pohjalle ja ripottele päälle suolaa. Laita kesäkurpitsoiden päälle tomaatit sekä yrttiseos ja sipuliviipaleet. Viipaloi haluamasin määrä vuohenjuustoa kasvisten päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Paista uunissa 175-200 asteessa 20-30 minuuttia. Loppuvaiheesta voi laittaa folion päälle, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.


Pohjalla on tavallista ja punaista quinoaa :P

Mitä hyviä kesäkurpitsaohjeita teillä olisi tarjolla? :)

2 kommenttia:

  1. Jestas! Miten oon voinu unohtaa kokonaan ton leipäohjeen :O Meil on vaan yks kesäkurpitsan taimi ja siitä ei onneks liikaa oo vielä tullut. Kokeiles tätä kakkureseptiä: http://www.keksihylly.fi/ajanviete/syntt%C3%A4ripankki/helppo-kes%C3%A4kurpitsakakku

    VastaaPoista
  2. Miten olet voinut unohtaa! Sultahan mie sain vinkin tuohon ;) Pitää kokeilla tota kakkua vaikka heti huomenna. Maistuu varmaan hyvin etenkin tolle miehisemmälle puoliskolle ;)

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...