torstai 25. heinäkuuta 2013

Hölskytyskurkut

Kurkkuja tulee tänä vuonna myöhemmin ja heikommin kuin viime kesänä. Ruman piikikkäästä ulkomuodostaan huolimatta ovat kyllä hyviä ja makean makuisia. Kokeilin tehdä niistä hölskytyskurkkuja. Alunperin löysin ohjeen joskus jostain netin uumenista ja en löydä sivua enää tähän hätään. :/ Postaan ohjeen kuitenkin tähän.

Hölskytyskurkut

  • 2 kasvihuonekurkkua
  • 2-4 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • nippu silputtua tilliä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl vettä

Leikkaa kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne purkkiin, jossa on tiivis kansi. Lisää sekaan suolaa ja sokeria. Sulje purkin kansi ja hölskytä, hölskyttäessä kurkuista irtoaa neste. Lisää tillit ja sekoitetut etikka ja vesi. Hölskytä uudestaan.







Ei ehkä ole kaikkein kaunein ruoka, mutta hyvää ainakin :D Sopii varmasti hyvin leivän päälle tai grillauksien seuraksi :P

2 kommenttia:

  1. Kiitti ohjeesta ! Voisin kokeilla, jos kurkkuja tulee enemmän mitä ehdimme syödä :)

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä :) Tämä ohje tuntuu olevan jonkinlainen nettihitti, sen varran sitä löytyy eri sivuilta ja blogeista. Ja hyvä ohje onkin :)

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...