sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sunnuntaisia ihmettelyjä

Sunnuntain kunniaksi kävin pyörähtämässä Laitilanmäen luomumyymälässä. Ulkona möllötti iso lauma ylämaan nautoja. Kuulemma ovat arkaa porukkaa, mutta nämä tunkivat hyvinkin lähelle vierasta naamaa ihmettelemään :D
Paikalta avautui upeat näkymät, mahtava paikka siis käydä ostoksilla ja kahvittelemassa :) Mukaan tarttui luomu kananmunia ja pari Bionade- luomu limsaa.Paluumatkalla pyörähdin ruokakaupassa ja kas, lähikaupassa olivat siemenet alessa, alle 0,50 €/kpl. Mukaan tarttui muutama pussi ensi kevättä varten, kun päiväystä näytti olevan vuoteen 2015 asti :D Aika keltaiselta näyttää tämä mun kokoelma; keltaisia päärynätomaatteja, isosamettikukkaa, keltaista kesäkurpitsaa ja White lisbon- sipulia.


Pihallakin tapahtuu. Perunat ovat kasvaneet mukavasti multaamisen jälkeen. Yltävät jo minua polveen :) 


Maissitkin ovat tanakoituneet kummasti!


 Härkäpavuissa alkaa näkymään valkoisia kukkia.


 Salaatit, sipulit ja samettikukat ovat nauttineet sateesta.


Sipuleita ja salatteja olen jo joutunut harventamaankin. Maan alta paljastui pikkurillin pään kokosia minisipuleita :)

Vesimelonit tekevät kukkien nuppuja huomattavasti aikaisemmin kuin viime vuonna :) Kuvassa emi- eli tyttökukka, josta meloni (toivottavasti) muodostuu.

Ja tässä melonin hede- eli poikakukka.

Mutta kurkut ovat aiheuttaneet minulle päänvaivaa. Lajike on Tasty Green F1 eli muistaakseni sama kuin viime vuonnakin. Lajikkeen pitäisi olla itsepölyttyvä, jolloin hedekukkia ei pitäisi tulla ollenkaan. Mutta kun taimet kehittelevät suurimaksi osaksi juurikin näitä hedekukkia! TÄH? No on tuolla yksi emikukkakin onneksi jo näkyvissä... Olen nyt sitten heteet nyppinyt pois, koska luin jostain puutarhakirjasta, että jos kurkut pääsevät hedelmöittymään niin niiden maku menee pilalle. Ihme hommaa :D Onkohan mennyt väärän lajikkeen siemeniä tohon pussiin...?

 Kurkun emikukka, jossa valmis kurkunaihe.

Mysteerisiä kurkun hedekukkia.

2 kommenttia:

  1. Keltaiset päärynätomaatit ovat hyviä, ne ovat erittäin makeita. Kasvatin niitä viime kesänä. Niistä tuli paljon satoa.

    VastaaPoista
  2. Eli ei siis ollenkaan turha ostos :)Saa nähdä onnstunko ensi vuonna sipuleiden kanssa paremmin. Tänä vuonna sipulikärpäset veivät koko sadon... >:(

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...