perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannus sekä kuvia kasvihuoneesta ja pihasta

Ihanaa juhannusta täältä kasvihuoneen katveesta! Tänään olisi tarkoitus saunoa, nauttia hyvää ruokaa ja käydä katsomassa kokkoa. Myös pieni öinen onkiretki olisi mielessä, sillä löysin lähihuoltsikalta onkivavan :D Koho, siima ja koukku kylläkin puuttuvat... Mutta, jos ne saisi jostain niin päästäisiin juhannusyön onkiretkelle :)

Pakastimessa kehkeytyy myös karpalojäädyke, joka maistui jo ennen hyytymistä aivan mahtavalle. Ohjeen löysin Pirkan maitopurkin kyljestä. Voin jakaa ohjeen vaikka ensi postauksessa :) Otin vähän kuvia pihan ja kasvihuoneen asukeista. Tässäpä niitä :)

Viinimarja

Karviainen


Kasvihuonekurkku

Kasvihuonekurkku
Kasvihuonekurkut


Kurkkujen taimet tekevät kovasti nuppuja, joiden tyvessä on "minikurkut". Onneksi valitsin partenokarppisen lajikkeen, joka ei siis tarvitse pölytystä (siemenpussissa oli tunnus "F1"). Lehtiä olen joutunut napsimaan pois, kun ovat menneet huonoiksi, mutta urheastihan nuo kasvattavat uusia. Lehdet ovat myös saaneet paremman ja tummemman värin sen jälkeen, kun siirsin kurkut ulos kasvamaan :)

Mutta ongelmiakin on ollut, nimittäin kirvat ovat pesiytyneet kurkuntaimiin >:( Olen suihkutellut kaikkia kasveja toluvedellä ja kirvat ovat kyllä vähentyneet onneksi. Toivottavasti häviävät kokonaan...

Vesimeloni
Vesimelonin taimen kärjessä näkyy pieniä "pompuloita". Jospa se innostuisi kukkimaan! :D Mene ja tiedä... Hassua, miten hyvin nämä kaksi vesimelonin taimea ovat kasvaneet, sillä otin niiden siemenet koulun salaatista talteen ja istutin ihan vain huvikseni :D


Paprikat
Paprikan taimet ovat vielä aika pieniä ja satoa tälle kesälle en oikein uskalla edes toivoa. Nämäkin istutin ihan vaan kokeiluna paprikasta otetuista siemenistä. Hyvin itivät :)

Pensastomaatit
Säälittävän ruipelot pensastomaatin taimet :'D Nämä eivät myöskään varmaan ehdi tuottaa satoa, joten ajattelin ostaa pari taimea kaupasta, että pääsisi edes hieman nauttimaan omista tomaateista tänä kesänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...