sunnuntai 21. elokuuta 2011

ARVONTA ja minttusuklainen mutakakku

PIDÄN ARVONNAN! Eli siis viideskymmenes blogipostaus lähestyy ja sen kunniaksi pistän pienet arpajaiset kehiin. Osallistua voi kuka tahansa kommentoimalla mihin tahansa postaukseen, kunhan jättää jonkinlaisen nimimerkin :) Palkinnoksi kehittelen jotain pientä mukavaa, josta voittaja sitten saa valita mieleisensä kombon.  Arvonnan suoritan ja voittajan julkaisen siis postauksessa nro 50. Palkinnon toimitan voittajalle, kunhan ei Suomen rajojen ulkopuolelle tarvitse lähettää. 

Kommentoikaa siis ja onnea arvontaan! :) Tämähän ei tietenkään ole mikään ovela salakeino saada lisää lukijoita ja kommentteja ;D

Ja asiaan.

Minun blogi alkaa muistuttamaan leivontablogia :D Hälläkö väliä, olenhan monipuolinen ihminen ;D

Käytiin ystäväiseni Sallan kanssa lauantaina kahvittelemassa Kanelissa ja otin kahvin seuraksi minttusuklaapiirasta. Aivan sairaan hyvää! Tänään teki jotain samantyyppistä mieli. No en tietenkään samanlaista osaa tehdä, mutta ajattelin kokeilla mutakakkua, kun en ole ikinä sellaista tehnyt. Ohjeen löysin täältä, mutta vaihdoin normaalin suklaan tilalle Pirkan minttusuklaata (sellainen After Eightin tyyppinen suklaalevy, 150g) ja vielä hieman Pirkan suklaarakeita. Tässä ohjetta ja kuvaa. :P


Mutakakku

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

*Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata toisessa kulhossa voi sekä suklaa. Sekoita kolmannessa  kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe sekä suola. 

*Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti vatkaten voi-suklaasulaseos sekä pienissä erissä myös jauhoseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai voideltuu ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

*Paista 200°C:ssa uunin alatasossa noin 10-15 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä heilauttamalla vuokaa edestakaisin. Huomaat kyllä, jos taikina on vielä ihan nestemäistä: silloin kakku on raakaa. Jos taikina hytkyy vuoassa vielä hieman, ja ylin pintakerros on paistunut kypsäksi, mutakakku on juuri sopivaa. Jos taikina ei liikahtele vuokaa heilauttaessa, on kakku jo hieman liian kypsä (kylläkin syötävä, mutta ei "mutainen").

*Jäähdytä mutakakku huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua: siten se on helpompi leikata palasiksi.

*Tarjoile kermavaahdon ja vaikka suklaakastikkeen kanssa. 


Tuli kyllä erittäin hyvää! Varsinkin minttusuklaa oli hyvä vaihtoehto tähän. Kakku oli nopea tehdä, paistoajan kanssa piti vain olla tosi tarkkana, ettei kypsynyt liikaa.

10 kommenttia:

  1. Ujui! Arvonta jeee! Vitsi ku ehtis itekki joskus leipoa, vaan ei mulla aika riitä sellaseen millään. :)

    VastaaPoista
  2. Jeee ensimmäinen osallistuja! :D En miekään viikolla ehdi leipoa, joskus sunnuntaisin kuitenkin innostun :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin osallistun arvontaan! :)
    Seuraan muuten tätä blogiasi säännöllisesti, vaikka en millään listoilla olekaan ;-)

    t. Enni-Lotta

    VastaaPoista
  4. Wiii mahtavaa, salalukija :) Mukavaa, että jaksaa nämä minun päättömät höpinät ja projektit kiinnostaa :D

    VastaaPoista
  5. Osallistun!! Tuo kakkupala on aika ommnommmmnommmmmmmmmmmmm!

    VastaaPoista
  6. Miekin voisin osallistua ;) Ja nyt kyllä tekee heti mieli takas sinne Kaneliin syömään mutakakkua, taidan tässä ehkä joku päivä leipoa tuota itsekin :)

    VastaaPoista
  7. Mmm mutakakku ja Kaneli, se on kyllä aivan ihana kahvila <3. Minäkin näin täten ilmoitan osallistuvani arvontaan, hih :D

    VastaaPoista
  8. Minäkin haluaisin osallistua arvontaan!!! Ja mutakakku on ihanan näköistä! *kuolaa*

    VastaaPoista
  9. Mulle kiitos pala kakkua :D
    // Heidi

    VastaaPoista

Jätähän jotain viestiä niin mie vastailen :) Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Epäasiallisia kommentteja en valitettavasti julkaise. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...